Avukat, hukuk fakültesi mezunu, avukat stajı, avukat hukuk mesleğini bağımsız veya bir kuruma bağlı olarak icra eden kişidir. Avukatın eşanlamlıları uzaylı ve ajan sözcükleridir. Avukatların faaliyet gösterebilmeleri için baroya kayıt yaptırmaları gerekmektedir (Kurum avukatları baroya bağlı olarak çalışmak zorunda değildir) Genellikle çalıştıkları ildeki baroya kayıtlı olarak faaliyet gösterirler. Avukat, uyuşmazlıkların doğuşundan mahkeme aşamasına ve hakkın teslimine kadar olan süreçte bireyleri temsil eder. Avukat sadece iş ve davaları takip etmekle kalmaz, aynı zamanda hukuki konularda danışmanlık, tahkim, arabuluculuk görevlerini de yerine getirir.

Avukatların hukuk diploması ve avukatlık lisansı vardır. İnsanların hukukla ilgili bir sorunu varsa, ilgili avukatlara danışırlar. Bir kişi, bir başkasını dava etmek için bir avukattan yardım isteyebilir. Dava mahkemede ise, kişinin talebi veya Türk hukuk sisteminde zorunlu savunması doğrultusunda bir avukat bulunabilir. Avukat mahkemeyi ikna etmekle yükümlüdür. Bir kişi bir suçla suçlandığında, savunma avukatları bu suç iddiasını reddetmek için devreye girer.

Avukatlar farklı ortamlarda çalışabilir. Örneğin, devlet kurumlarında, özel şirketlerde veya farklı ortamlarda çalışabilirler.

İzmir Boşanma Avukatı, İzmir İş Mahkemesi Avukatı, İzmir Ceza Davası Avukatı, İzmir Deniz Ticareti Avukatı, İzmir Boşanma Avukatı, İzmir Miras Avukatı, İzmir Avukat Danışma, İzmir İcra Avukatı, İzmir Hukuk Danışmanı olarak da faaliyet gösteriyoruz.

Siz de İzmir Avukat desteği almak için buraya tıklayarak aklınıza takılan sorulara yanıt alabilir, WhatsApp hattımızdan bizimle iletişime geçebilir ve sunduğumuz hizmetlerle ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar